tel: 0222-320300 | e-mail:

previous arrow
next arrow
Slider

Fiscaal advies

Wij kunnen u adviseren over de volgende onderwerpen:

 • Overdrachtsbelasting 
  Wanneer moet er overdrachtsbelasting afgedragen worden aan de fiscus? Is dit niet al geregeld in de omzetbelasting? In principe is de vuistregel dat bij onroerende zaken die ouder dan twee jaar zijn, overdrachtsbelasting wordt geheven. Een en ander is geregeld in de Wet op Belastingen van Rechtsverkeer. De regeling kent veel uitzonderingen en bijzondere bepalingen. Op dit gebied kunnen we vaak advies op maat geven, bij de aankoop van een prachtig (verhuur)object op Texel.
 • Omzetbelasting
  Onder velen beter bekend als de btw. De heffing die rust op de schouders van de consument. In beginsel zijn nieuwe objecten (jonger dan 2 jaar) belast met btw. Dit hoeft niet altijd een bedrag te zijn dat direct als kostenpost opgevoerd dient te worden. Ook op dit gebied is het van belang om per situatie goed te bekijken wat de voordeligste opties zijn, iets waar wij u graag mee helpen.
 • Omzetbelasting/overdrachtsbelasting bij bouwterreinen
  In het geval dat u gaat investeren in een pand op Texel, kan de belastingheffing bij een bouwterrein een heikel punt zijn. Het houdt de gemoederen van de fiscale wereld momenteel flink bezig. Hoe dient de omzetbelasting geheven te worden op dit gebied? Wij adviseren u over de laatste ontwikkelingen.
 • Samenloopvrijstelling van overdrachtsbelasting en omzetbelasting
  Vaak is er de mogelijkheid om bij de aankoop van een nieuw object in aanmerking te komen voor een vrijstelling. Op deze manier hoeft u niet overdrachtsbelasting én omzetbelasting te betalen. Wij bekijken graag samen met u of u voor deze vrijstelling in aanmerking komt en hoe dit in gang gezet kan worden bij de fiscus.
 • Belastingheffing bij verhuuropbrengsten
  Veruit de meestgestelde vraag die wij bij Texelduinen krijgen is hoe de verhuuropbrengsten in de belastingheffing worden betrokken. Dit hangt af van een aantal facetten:
  • Heeft u een onderneming van waaruit de verhuur plaatsvindt?
  • Gaat u over de grens van het ‘meer dan actief vermogens-beheren’ ?
  • Heeft u geopteerd voor btw-belaste verhuur?
  Wij adviseren u hierbij graag.

Dit zijn een aantal thema's die vaak terugkomen bij de aan- en verkoop van onroerende zaken en bij de verhuur van objecten. Het is vaak handig om deze generale informatie tot uw beschikking te hebben. Wij helpen u graag verder met de vragen die specifiek gericht zijn op de omstandigheden van uw situatie.

Victor Lancée
Victor LancéeMakelaar - Adviseur
Rutger Lancée, LL.B
Rutger Lancée, LL.BFiscaal adviseur
Martijn Lancée, M.Sc
Martijn Lancée, M.ScAdviseur

Contact

Victor en Martijn Lancee
Tel. 0222-320300

Correspondentieadres:
Schilderweg 251c
1792 CJ Oudeschild - Texel

© Recreatiemakelaar Texel